Адреса

вул. Володимирська, буд. 42, оф. 30

«Все в минулому. В тенетах долі». Юрій Плаксюк

Видавництво: Дніпро, Київ, 2014. - 632с. Книга перша. Палітурка тверда. Книжка нова.
250 ₴
Всього:
UAH
Купити

Також рекомендуємо

Одна із небагатьох історичних книжок про Полонський район (волость, повіт, район) Хмельницької області, яка відтворює складні суспільні процеси та непересічні події краю з кінця дев’ятнадцятого – по шістдесяті роки двадцятого століть. Перша і друга книги, об’єднані спільною назвою «Все в минулому», переповідають життєдіяльність кількох місцевих родин на тлі розгорнутої панорами звитяжної у боротьбі, але трагічної у здобутках долі багатонаціонального українського народу.

Чи було «все в минулому» так, як оповідає автор, справедливо може запитати допитливий читач. Ні, не сповна так. Але здебільшого так могло бути в ті буремні роки, коли діди і прадіди ще й не передбачували нашу появу на цій грішній землі. Сто років тому в наших містах і селах коїлось багато чого нам незрозумілого, жахливого і фатального, від чого й досі кровоточать рани неньки України. То чому ж не захистились, не відстояли, не визволились? На це уже ніхто не дасть достовірної відповіді, оскільки вічність назавжди поглинула минулу буремну епоху аби розкласти перебіг усіх подій по полицях людської історії та їх утаємничити.

Перша книжка під назвою «В тенетах долі» є швидше художнім твором, а не документальною розповіддю про Полонський  край і його мешканців. І все ж, опис життя літературних героїв відтворено на основі переказів, спогадів, записів та сімейних реліквій конкретних родин, що у своїй більшості знайшли архівне та документальне підтвердження. Саме вони, як ніщо більше спонукають до подальшого вивчення історичних джерел району, біографія якого мічена прадавніми діяннями руських і литовських князів (у т.ч. Святого Володимира), гетьманів і полководців козацької доби, ватажків польського повстання тисяча вісімсот шістдесят третього року, борців за незалежність України, видатними національними митцями Лесею Українкою, Перецом Маркішем, Лео Молом (Леонідом Молодожанином), війнами, голодомором, невтомною працею та неймовірним прагненням полончан до відродження краю.  Але і це, на жаль,  як все суще, згодом стане минулим.

Authorization popup`s images for favorites
Для додавання товарів в обране Вам необхідно авторизуватись